Seniorer dater online meget mere end tidligere

Som vi bliver ældre, bliver livet jo kortere, på både godt og ondt. Så har vi ikke længere den luksus, at vi bare kan tage den med ro, fordi tingene nok vil udvikle sig af sig selv. Seniorer er som regel ikke mindre tålmodige end yngre mennesker. Nok nærmere tværtimod, så har de gennem livet lært at tålmodighed ofte er en dyd. Men de føler sig måske lidt mere under tidspres mht. nogle ting. Så hvorfor ikke bare få tingene gjort her og nu. Nu og her kan jo være nøjagtig lige så godt som dagen i morgen.

Og her er netdating naturligvis optimalt, hvis man gerne vil møde en ny mand eller kvinde i sit liv. Netdating går hurtig. Det kræver ikke lange forberedelser og kan spare dig mange kilometer og også udgifter. Det meste af kurmageriet kan med netdating simpelthen gøres online. Det sparer værdifuld tid samt penge og energi. På den måde kan seniorerne fokusere på det mest væsentlige: At finde en ny partner, en kæreste eller ven uden at være i tvivl om, hvor man skal lede. På internettet er det nemlig ganske hurtigt at finde frem til andre, som også er på udkig efter en at dele tilværelsen med.

Online dating er blevet voksen

I år fejrer Danmarks ældste netdating website sit 21 års fødselsdag. Dating.dk så verdens virtuelle lys i 1998. Det betyder at mange af nutidens seniorer faktisk er modnet, sammen med Dating.dk. Dating.dk er ikke kun Danmarks ældste netdating webside, det er også Danmarks suverænt største.

Det er ikke usædvanligt at der er op til 50.000 brugere online på en enkel dag. Dating.dk er ikke en senior dating webside, men pga. sitets alder er mange brugere seniorer. Men der findes nu også flere deciderede senior dating websider. De findes endda i flere trin:

  • seniorer fra 40 – 50: åbenbart er du allerede senior når du lige har fornemmet den første antydning af en midtvejskrise
  • seniorer fra 50 – 60: det er den mest talrige senior gruppe. Usædvanligt for datingsider, dominerer i denne gruppe kvinder. I de fleste andre datingkategorier er der en overvægt af mænd. Den er ikke stor, men tydelig. I denne aldersgruppe dominerer datinghjemmesiden senior.dk, hvor mange seniorer hver eneste dag kommer i kontakt med hinanden.
  • Seniorer 60+: også dette er en talstærk gruppe med flere kvinder end mænd. Det er i hvert fald godt nyt for mænd der foretrækker ældre kvinder. Der findes åbenbart rigtigt mange af dem, som gerne vil indhente forsømte muligheder.

Hvad gør netdating så attraktiv for seniorer?

Seniorer er ikke ligefrem kendte for deres IT kompetencer. Men mange ældre har dog efterhånden i stigende grad taget IT til sig og bruger det oftere og oftere. Flere og flere ældre har efterhånden også taget de sociale medier til sig. De ældres brugsmønstre er nok forskellige fra de unges. Seniorer går ikke meget op i at stille deres privatliv til skue. Og det er heller ikke så forunderligt.

Seniorer er vokset op i en verden der var så forskelligt fra i dag, at de fleste unge mangler fantasien til at kunne forestille sig, hvordan livet tidligere har været. Omgangstonen var høflig, diskret og tilbageholdende. Der var strikse regler for hvordan man måtte gøre kur.

Sex var i ikke noget man kunne tale om. Når det kom til følelser, så var det måske ok for kvinder. Men mænd kunne slet ikke tillade sig at indrømme at de overhovedet havde følelser. Dette betragtedes som et svaghedstegn. Men hvis du borer lidt i emnet, vil du finde ud af, at disse forskrifter var ikke et valg. Sådan var kutymen.

Netdating er også en befrielse fra krakelerede normer

På den måde oplever mange seniorer nok netdating som befriende. Der kan de nemt smide de normer som de er vokset op med. Ved netdating er du jo ikke i fysisk kontakt med andre, i de faser hvor man snuser til hinanden. Det gør det meget nemmere at droppe de indgraverede normer som de i forvejen aldrig brød sig om.  Netdating kan for mange seniorer være vejen ud af ensomheden og mulighederne er mange. Så det er bare om at komme i gang – det kan næsten med sikkerhed kun blive en gevinst.                                       

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *